Intocht Sint Nicolaas Echt - 2017


Zaterdag 25 november om 14.00 uur zal Sint Nicolaas zijn intocht houden in het centrum van Echt.
Om deze intocht extra feestelijk te maken wordt op het Plats in Echt door KinderVakantieWerk Groot Echt een Sinterklaasfeest van jewelste gevierd!


Om 14.00 uur wordt Sint Nicolaas en zijn Pieten verwacht op de Nieuwe Markt in Echt.
Hopelijk staan er ook dit jaar weer heel veel kinderen, samen met de
loco-burgemeesters Geert Frische en Peter Ruiten en pastoor Kanke op Sint Nicolaas te wachten. Daarna gaat de Sint, met alle Pieten en de kinderen onder muzikale begeleiding van harmonie St. Caecilia uit Echt door de Prins Bernhardstraat, via de Gelrestraat en de Bovenstestraat naar de Plats. Daar aangekomen zal Sint Nicolaas officieel in Echt welkom worden geheten door de wethouders en mijnheer pastoor.

Feest
Op de Plats is een groot feest georganiseerd voor de kinderen. Meneer Thom Smeets zal ook deze middag weer alles in goede banen leiden. Zo zijn er verrassende optredens van de groep acrogympieten en kunnen de kinderen weer Sinterklaasliedjes liedjes (mee)zingen. Jullie kunnen aan de Pieten ook jullie tekeningen afgeven, Natuurlijk is er ook weer iets lekkers te snoepen en heerlijks te drinken.

Deugnietpiet
De Hoofdpiet heeft het er maar druk mee om te zorgen dat alles goed gaat. Maar hij maakt zich ook een beetje zorgen, want bij Pietengroep in Echt zit een Deugnietpietje, die soms op de gekste momenten een heel klein beetje stout is. Hij heeft bijvoorbeeld stiekem cadeautjes verwisseld en zelf gesnoept van de chocoladeletters! De Hoofdpiet wordt er doodmoe van, maar ja Deugnietpietje moet nog heel veel leren!

Het feest op de Plats kan alleen maar doorgaan als de kinderen van Echt naar de Plats komen om het Sinterklaasfeest op de Plats mee te vieren. Dus vraag aan jullie papa’s, mama’s, opa’s, oma’s of begeleiders of ze met jullie meekomen! Sint Nicolaas, alle Pieten,  de AcroPieten en DJ Piet, zullen er samen met meneer Thom een leuk feest van maken!

Jongens en meisjes van Echt: het lukt Sint Nicolaas en zijn Pieten ieder jaar weer naar Echt te komen dankzij de gulle sponsoren. Die wil ik alvast hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

Tot zaterdag om 14.00 uur op de Nieuwe Markt  of om 14.30 uur op de Plats in Echt!
De Sint.